2024. február 2., péntek

Ez táplálja lámpásod ragyogó fényét


Ha arra vágyunk, hogy a félelem és az aggodalom gondolatait a szeretet gondolatai váltsák fel az elménkben, akkor tulajdonképpen egyszerű dolgunk van. Pusztán annyi a teendőnk, hogy tudatosan újra és újra a megbocsátást válasszuk. 

Mostanra már bizonyára észrevetted, hogy a megbocsátás A csodák tanításának egyik központi témája, ezért újra és újra szóba kerül. Nem csak azért, mert annyira fontos, hanem azért is, mert az egónk minden erejét latba vetve ellenáll annak, hogy valóban a megbocsátás felé forduljunk. Miért teszi ezt? 

Azért, mert az ego működésének alapja a félelem; a félelmet pedig a mélyen bennünk lappangó bűntudat okozza. E bűntudat miatt bántjuk magunkat, és e bűntudatot kivetítve bántunk másokat. 

Így ha ténylegesen szeretetben akarunk élni, és valóban a szeretet ragyogó fényét sugárzó lámpásokká akarunk válni, akkor muszáj elköteleződnünk a megbocsátás mellett.

Szeretett Istenem, kérlek, alakíts át engem. Tégy olyan emberré, aki nem fél elköteleződni a megbocsátás mellett. 
Kérlek segíts felkutatnom az életemben minden olyan kisebb és nagyobb eseményt, amelyek arra késztettek, hogy haragudjak, vádaskodjak, és engesztelhetetlenné váljak. Mutasd meg, mi az, amit magamnak, és mi az, amit másoknak szükséges megbocsátanom. 
Megnyugvással tölt el a gondolat, hogy Te feltételek nélkül, teljes szívedből szeretsz engem. Tudom, hogy a Te szemedben soha, semmilyen bajt nem okoztam, így nincs is mit megbocsátanod nekem. 
De itt, az illúziók világában - amelyben már annyira kényelmesen berendezkedtem - történt egy és más, ami a megbocsátásomra vár. Kérlek, légy a támogatóm ebben. 
Tölts fel bátorsággal és erővel, hogy legyen merszem megvizsgálni, megbocsátani, majd elengedni ezeket a helyzeteket. 
Hadd töltse ki a szívemet újra a teljes, veled örökre összekapcsoló béke. Köszönöm. Áldás.

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 

***

A 365 csodahaiku c. e-könyvben található írások mindegyike egy háromsoros, megerősítő imádság, amelyet ha elolvasol, már el is indultál új, könnyed és derűs életed megteremtése felé. Rendeld meg itt:

365 csodahaiku >>>



Tovább olvasnál? Csemegézz kedvedre itt:  

7 megjegyzés:

  1. Drága Kriszta,
    köszönöm az összes munkád, ezt meg most 'nagyon' :-)
    tisztelettel és szeretettel

    VálaszTörlés
  2. Nem tudtam,hogy nem látszik a küldő;
    Marton Jó.Ferenc vagyok :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Feri, szívesen! Az írásaim nagy örömmel készülnek, és jó tudni, hogy hasznosak. 💖 Szeretettel, Kriszta

      Törlés
    2. Hálásan köszönöm ,örömmel olvastam .🙏😀

      Törlés
  3. Drága Krisztina
    Nagyon szépen köszönöm a sok tanulságos tanítást, kívánom hogy Isten segítségével tovább tudjon működni és tanítani minden embert hálásan köszönöm áldás kísérje az útját és nagyon boldog békés új évet kívánok szeretettel Gizike.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Gizike, köszönöm a jókívánságokat! 💖 Szeretettel, Kriszta

      Törlés
  4. Köszönöm szépen 😇💛❤😇😇💜💙💚💛

    VálaszTörlés