2019. április 8., hétfő

Mintha csukott szemmel járnánk

A számítógép, az internet, az okostelefon csodálatos eszközök, és én használom is őket, minden nap. Ugyanakkor kiváló szimbólumai is annak, hogyan éljük az életünket. 

Biztosan veled is megtörtént már, hogy a mobiltelefonod képernyőjét böngészve jártál az utcán – nyilván jó okod volt rá, és most nem is ez a lényeg. Ami számít, az az, ami történik közben: amíg a képernyőt nézed, nem vagy a jelenben:
  • nem az utcán mész, 
  • nem hallod a hangokat, 
  • nem látod a többieket, 
  • nem figyelsz a közlekedésre. 

Valahol máshol vagy, ott, ahová az visz el, amit a képernyőn látsz. 

Az elménk ugyanígy működik, és nincs szüksége hozzá okoseszközökre: akár tudunk róla, akár nem, a múltunk történéseit vetíti elénk. Így, ha nem vagyunk elég tudatosak, semmit nem úgy észlelünk, ahogyan éppen akkor van, hanem a vélemény szerint, amit egyszer a múltban kialakítottunk róla. Olyan, mintha csukott szemmel járnánk az utcán, és egy belső mozit figyelve próbálnánk boldogulni mindazzal, ami körülöttünk történik.

Mindez csak azért fontos, mert ez vezet az automatizmusainkhoz. Ez az oka annak, hogy 
  • időnként nem is értjük, miért reagáltunk úgy, ahogy,
  • megteszünk dolgokat, amikről pedig tudjuk, hogy ártalmasak számunkra, és 
  • nem teszünk meg dolgokat, amikről pedig tudjuk, hogy hasznosak számunkra. 
 
Szeretett Istenem, kérlek, alakíts át engem. Tedd lehetővé, hogy felébredjek a múlt álmából, és nyitott szemmel, a jelent megtapasztalva éljek. Mutasd meg nekem, mennyi öröm, játék és nevetés rejlik minden egyes pillanatban, amit úgy élek át, hogy teljes mértékben jelen vagyok. Nyugtass meg, hogy veled biztonságban vagyok, ezért nincs szükségem a múltban gondosan felépített védőfalakra. Bátran lehetek önmagam, így minden és mindenki más is bátran önmaga lehet nyitott és kíváncsi jelenlétemben. Hadd fogadjam be a világot úgy, ahogyan éppen most van! Köszönöm. Áldás. 

Ha szeretnéd a testedet és az életedet egészségesebbé tenni azzal, hogy éberebbé válsz az elmédben zajló történésekre, akkor tarts velem április 26-tól a Szeresd magad egészségesre! online műhelyben. Részletekért és jelentkezéshez ide kattints:


Várlak! 😊

Sarkadi Kriszta 



Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét és 
egy szeretetmeditációt, így
kezdj el te is már most 
csodákkal teli életet teremteni magadnak!


Tovább olvasnál? Csemegézz kedvedre itt:  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése