2019. február 25., hétfő

Amikor a semmiről gondolkodom

Miért engedjem el a múltat? Mi rossz van abban? Ez a kérdés gyakran elhangzik, amikor spirituális témákról beszélgetünk, és valóban, az elengedés nem a múlt „rosszasága” miatt szükséges. Sokan félre is értik a folyamatot, és arra gondolnak, hogy a múltbéli, rossz emlékeinktől kell mindenképpen megszabadulni: azoktól, amelyekben valamilyen módon bántottak minket, vagy az ártalmunkra voltak. 
 
Ám ennél sokkal többről van szó: arról, hogy a múlt valójában nem létezik. Ha most egy pillanatra megállsz, és belegondolsz, akkor azonnal meg is érted: a múlt olyan, mint valami fantázia – csakis az elmédben létezik. Csakis gondolataid vannak róla. Tehát, amikor a múltról gondolkodsz, akkor – és tudom, ez most rettenetesen hangzik – a semmiről gondolkodsz. 
 
Itt, a jelen pillanatban mindaz, ami a múltban történt, már nincs, és nem is lehetsz rá hatással. Ha bánt valami, ami a múltban történt, sajnos nem fog megváltozni attól, hogy úja és újra végigpörgeted a filmet az elmédben. Ha hiányzik valami, ami a múltban történt, sajnos nem lesz újra az életed része attól, hogy vágyakozva felidézed az emlékeket. Viszont, amíg ezt teszed, nem vagy szabad: a múltban időző gondolataid elfoglalják a helyet, így képtelen vagy a jelen megtapasztalására. 
 
Ezért valahányszor azon kapod magad, hogy a múltban időzöl, tereld magad vissza ide, a jelenbe azzal, hogy veszel néhány mély levegőt, és így szólsz magadhoz: Most itt vagyok. Mit szeretnék? Ebben a pillanatban hogyan akarom érezni magam? 
 
Szeretett Istenem kérlek, alakíts át engem. 
Küldj egy jelet minden alkalommal, amikor a jelen megtapasztalása helyett a gondolataim visszavándorolnak a múltba. 
Tudom, hogy veled csak a jelenben találkozhatok. 
Csak akkor hallom meg a hangodat, és csak akkor tölt el a kapcsolatunkból fakadó öröm, ha itt és most csendben vagyok, és rád figyelek. 
Most tehát így teszek. 
Köszönöm. Áldás.

 


A március 6-án (újholdkor, hamvazószerdán) induló, 40 napos ünnep online műhely során megünnepeljük az újjászületést, az új életet, az új évszakot, a friss energiákat. Így valóban megtörténik benned az ünnepi felkészülés, és a tavaszi megújulás, miközben méltó módon szentelheted meg a húsvéthoz vezető, 40 napot.  Gyere, tarts velünk!

(A kedvezményes részvételi díj csak akkor érvényes, ha február 28-án, csütörtökön 18:00-ig beérkezik.)  

Részletek itt:



Várlak! 😊

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 



Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét és 
egy szeretetmeditációt, így
kezdj el te is már most 
csodákkal teli életet teremteni magadnak!


Tovább olvasnál? Csemegézz kedvedre itt:  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése