2022. november 25., péntek

Ez segít, amikor nehéz helyzetbe kerülsz


Még ha végzed is A csodák tanításának a leckéit, vagy velem együtt haladsz a Végtelen utazás a csodák földjén online műhelyben, vagy valamilyen más spirituális gyakorlattal tartod magasan a rezgésszintedet, akkor is előfordulhat, hogy látszólag megoldhatatlan problémával találkozol. 

Sőt, ha hosszabb időt töltesz olyan környezetben, ahol több a feszültség az átlagosnál, hamarosan érezni kezded, hogy benned is egyre nagyobb teret nyer a méltatlankodás, az ítélkezés, az elégedetlenség érzése. 

Különösen könnyű ebbe belecsúszni decemberben, amikor a szürke, hideg, hamar sötétedő külvilág is megnehezíti a dolgunkat. Ezt még fokozza az a sok tehernek észlelt teendő, ami a karácsonyi ünnepeket gyakran körülveszi. 

Ilyenkor jöhet jól az az egyszerű gyakorlat, amit ma megosztok veled. Évekkel ezelőtt, az akkoriban zajló, egyéves Csodakurzus egyik találkozóján egy súlyosnak tűnő problémáról számolt be az egyik résztvevő. Miközben összegyűjtöttük, hogyan lehet a segítségére ebben A csodák tanítása, nekem eszembe jutott ez a módszer, amelyet az egyik angol nyelvű hírlevélben olvastam egyszer. A csoport olyan lelkesen fogadta, hogy elhatároztam, megírom itt, hogy eljusson hozzád is. 

Nekem akkor segített nagyon sokat, amikor egy helyzetben tehetetlennek éreztem magam. Valaki, aki fontos nekem, mély lelki fájdalmat élt át, ám nem fogadta el a módszereket, amelyeket kínáltam annak érdekében, hogy enyhüljön a szenvedés, amit magára rótt. Tudtam, békén kell hagynom, és inkább arra kell a figyelmemet fordítanom, hogy én magam megnyugodjak. Ekkor próbáltam ki ezt az egyszerű gyakorlatot, és nem csak, hogy visszatért a szívembe a béke, hanem a helyzet is varázslatos módon megoldódott.

Nos, itt van hát, ennyi az egész: fogd A csodák tanításának első 50 leckéjének alapmondatát, és olvasd rá az adott helyzetre. 

Mutatok egy példát. Tegyük fel, konfliktusba keveredtél valakivel, rettentően megharagudtál rá, ez a harag emészt és növekszik, mert a helyzetnek egyelőre nincs megoldása. Legyen ennek az illetőnek a neve: Sándor. Ez hát a teendő: 

1. Bármit látok is, nem jelent semmit. Bármit látok is Sándorral kapcsolatban, nem jelent semmit.

2. Amit látok, azt felruházom minden számomra elérhető jelentéssel. Amit Sándorral kapcsolatban látok, azt felruházom minden számomra elérhető jelentéssel.

3. Bármit látok is, nem értem. Bármit látok is Sándorral kapcsolatban, nem értem.

4. E gondolatok semmit sem jelentenek. A Sándorral kapcsolatos gondolatok semmit sem jelentenek.

Aztán később:

32. Én találtam fel, én alkottam az általam látott világot. Én találtam fel, én alkottam a Sándorral kapcsolatos, általam látott világot.

33. Másképp is láthatom a világot. Másképp is láthatom a Sándorral kapcsolatos világot.

34. A békét is láthatom ehelyett. Sándorral kapcsolatban a békét is láthatom ehelyett.

35. Elmém része Isten elméjének. Sándorral kapcsolatban elmém része Isten elméjének.

36. Szentségem beburkol minden általam látott dolgot. Sándorral kapcsolatban szentségem beburkol minden általam látott dolgot.

37. Szentségem megáldja a világot. Szentségem megáldja a Sándorral kapcsolatos világot.

38. Nincs semmi, amire szentségem ne lenne képes. Sándorral kapcsolatban nincs semmi, amire szentségem ne lenne képes.

És így tovább, vedd sorra mind az 50 leckét. Ne törődj azzal, hogy a mondatok, amiket alkotsz, mennyire helyesek nyelvtanilag. Egyszerűen csak olvasd fel (lehetőleg hangosan) az ötven alapmondatot úgy, hogy mindenütt beszúrod azt a néhány szót, ami az éppen aktuális helyzetedre vonatkozik. Érdemes lassan olvasnod, kis szüneteket tartva a mondatok között, hogy ezzel minél mélyebbre engedd a gondolatot.

Hogy megkönnyítsem a dolgodat, készítettem belőlük
  • egy meditációt, 
  • egy e-könyvet, és
  • egy meditatív írásgyakorlatot. 
Kattints hát ide, és kezdd el használni már ma:



Szeretettel,

Sarkadi Kriszta



Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét és 
egy szeretetmeditációt, így
kezdj el te is már most 
csodákkal teli életet teremteni magadnak!


Tovább olvasnál? Csemegézz kedvedre itt:  

2 megjegyzés:

  1. Kedves Kriszta! Nagyon jókor jött a segítséged! Hálás szívvel köszönöm!
    Üdvözlettel: Julianna

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Julianna, örülök és nagyon szívesen! 💖

      Törlés