2017. április 6., csütörtök

Miért nem értem, amit olvasok?

Évtizedekkel ezelőtt, vizsgaidőszakban, egy-egy kétségbeesett, utolsó pillanatban ténylegesen betettem a jegyzeteimet a párnám alá, remélve, hogy amíg alszom, a tudás átáramlik az elmémbe. Veled is volt ilyen? Azt nem tudom, működött-e, hiszen másnap, a vizsgán nem lehetett lemérni, hogy a birtokomban lévő tudás végül is milyen módszerrel került hozzám – tanulással, vagy éjszakai beivódással.

Ma már sokkal inkább el tudom fogadni, hogy egy-egy ilyen módszer is működhet, A csodák tanításával kapcsolatban mégis azt írtam valahol, hogy nem elég, ha a párnád alá teszed. Bizonyára sokat jelent ez is, a csodáknak megélt, új tapasztalatok viszont akkor jelennek meg, ha minden egyes napon elvégzed a soron következő leckét, és időnként olvasod a Törzsszöveget.

A Törzsszöveggel kapcsolatban a legtöbb „kifogás” így hangzik:
- Olvasnám én, Kriszta, de egy szót sem értek belőle!

Alan Cohen, A csodák tanítása könnyedén c. könyv szerzője egy külön fejezetet szentelt annak, hogy erre a kérdésre választ adjon. Íme:

Miért nem értem meg a Törzsszöveget?
Nem muszáj megértened. Ha megértetted volna, nem kellene tanulmányoznod. Ha az intellektusoddal nem érted meg a tanításokat, nincs veszve semmi. Azt mondják, a megértés a „vigaszdíj”. Ne hagyd, hogy eltántorítson a tanításoktól, ha nem érted meg egészen. Az is eljön majd, amikor megérik rá az idő.
Amit az ego megért, az főként illúzió. „Bármit látok is ebben a helyiségben (…), nem értem.” (MF/3. lecke). A csodák tanítása a lélek birodalmába hív. A szövege meggyógyít, mielőtt megértenéd. Inkább a szív szintjén szól, mint az elme szintjén. Az intellektuális fogalmak csak arra jók, hogy lefoglalják az elmét, mialatt a tanítások átformálnak téged.
A csodák tanítása Krisztus erejével van átitatva. Jézus minden szóba, minden mondatba gyógyító energiát töltött. Amikor a Törzsszöveget olvasod, eszméket kapsz, és lesz, amit meg is értesz. De ami még fontosabb: békére lelsz, és ezt fel is ismered. Gyakran előfordult, hogy olyan mondatokra, bekezdésekre bukkantam a Törzsszövegben, amelyeket nem értettem. De amikor befejeztem az olvasást, mély gyógyulást, lelki megelégedettséget éreztem.
Olvasd, és értelmezd, amit tudsz. Közben gyakorold a Munkafüzet leckéit. Ezek életre keltik a Törzsszöveg elveit. Legfőképpen pedig hagyd, hogy a szíved spirituálisan magába fogadja a lényeget. A szív és az értelem más nyelven beszél, és a maga birodalmában mindkettőnek megvan a tartalma és az értéke. A szeretet nyelve közelebb áll valódi természetedhez, mint az elméé. Ha bölcsességet kapsz a tanításoktól, az nagy ajándék. Ha szeretetet találsz általa, akkor önmagadat találtad meg.
Nekem is sokan meséltek arról, hogy egy-egy különösen nehéz, zaklatott időszakban milyen sokat segített nekik a Törzsszöveg. Egyszerűen csak kinyitották valahol, és elolvasták azt a néhány bekezdést, amit ott találtak. Sokszor úgy éreztek mély megnyugvást, békét és szeretetet, hogy magából a szövegből keveset értettek.

Szóval arra inspirállak, hogy minden nap szánj legalább néhány percet arra, hogy elolvass valamennyit a Törzsszövegből. Ha csak egy mondatot, akkor annyit. Ha csak egy bekezdést, akkor annyit. Engedd, hogy megnyissa a szíved, és elsöpörje az illúziókat és korlátozó hiedelmeket, amelyek talán még mindig visszatartanak attól, hogy örömteli, boldog életedet éld.

Júliusban, a Nyárünneplő csoda táborban a természetben töltött idő miatt minden élmény felerősödik. Így egészen másképp hatnak azok a Törzsszövegből olvasott részletek is, amelyeket kifejezetten erre a hétre válogatok a résztvevőknek. Már csak egyetlen hely van, kattints ide >>>, ha szeretnél velünk tartani!

A másik jó hír az, hogy Alan Cohen: A csodák tanítása könnyedén című könyve újra kapható. Az első kiadás néhány hónap alatt elfogyott a boltokból, hiszen kiválóan válaszol meg néhány olyan kérdést, amely minden csodautasban felmerül. Ha neked még nincs meg, vagy szeretnél valakit megajándékozni vele, akkor kattints ide >>>.

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta


***  

Már lehet jelentkezni a Csodatanárképzőre, amit évente egyszer azoknak vezetek, akik szeretnének A csodák tanításának 365 leckéjét együtt végző, egy évig összetartó csoportot vezetni. Részletek és jelentkezés itt: 


Ha pedig szeretnéd a csodákban való elmélyülést a tengerparton, a természettel összekapcsolódva, pihenéssel és feltöltődéssel fűszerezve megtapasztalni, akkor gyere el a Nyárünneplő csoda táborba július 16-23. között, az Adriára! (Már csak egy helyünk van.) Részletek és jelentkezés itt: 

 
Várlak!

Kriszta


Töltsd le a 365 leckét és egy szeretetmeditációt, így
kezdj el te is már most 
csodákkal teli életet teremteni magadnak!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése