2017. március 16., csütörtök

Tudsz-e feltétel nélkül szeretni?

A feltétlen szeretetről osztott meg egy csodálatos idézetet az egyik csoportom résztvevője. Olyan gyönyörű, és olyan szépen megfogalmazza, mit is jelent a feltétlen szeretet, hogy a naplómba is bekerült, így mindig a kezem ügyében lehet. Majd meglátod te is, hogy teljes összhangban van A csodák tanításának szellemiségével. Az írás végén megtalálod a linket, ahonnan nyomtatható, pdf formátumban is letöltheted. 

Rákerestem a szerzőre, és megtaláltam az eredeti, angol nyelvű, 2009-ben készült írást. Fontosnak találtam a történetet, ami a születését megelőzte, így azt is lefordítottam neked. Íme: 

Egy barátomat látogattam meg, akinél épp az ő barátai vendégeskedtek. Beszélgetni kezdtem valakivel, akiről szemmel látható volt, hogy nehezére esik bárkit is szeretni. Rasszista, ítélkező megjegyzéseket tett, és meggyőződése volt, hogy a népesség nagy része egyáltalán nem szeretetre lett teremtve, sőt nem is képes szeretni. Miközben hallgattam, ráébredtem, hogy ritkán találkozom ezzel a nézőponttal, talán azért, mert az én barátaim az ítéletmentességre törekszenek. 

Abban hiszek, hogy az életünkben minden okkal történik, és tanulási lehetőséggel szolgál. Így rájöttem, hogy ez a nézőpont talán sok hasonló vélemény tükröződéseként jelent most meg. Amikor hazamentem, nekiültem, és megírtam a Feltétlen szeretetet

Isten kegyelméből mostanra sok ezren elolvasták. A levelekből és hozzászólásokból, amiket kapok, úgy tűnik, segít. Az az ember, aki eredetileg kifejezte abbéli véleményét, hogy a szeretet nem old meg semmit, végül is tudtán kívül (vagy talán épp tudatosan!) abban segített, hogy még több szeretet képződjön. Ebből a példából jól látható, hogy a véleménye kifejezésével a változás elindítója lett. 

Amikor bepillantást nyerünk az élet magasabb szféráiba, akkor egy olyan bolygót látunk, ahol az emberek mindegyike a tanulásban és a fejlődésben segít egymásnak. Gondolj csak bele: mindenki segít mindenkinek – kivétel nélkül. Milyen varázslatos ajándék ez, amit életünk minden eseményével megkapunk! 

Minden történés csodálatos lehetőséggel szolgál arra, hogy lássunk és tanuljunk; hogy egyre növekedjen a megértésünk, az együttérzésünk és a szeretetünk azok irányába, akikkel ezt a gyönyörű bolygót megosztjuk. 

Mérhetetlenül hálás vagyok minden egyes napom minden egyes pillanatáért. Jól emlékszem rá, amikor először ténylegesen megtapasztaltam a hálát. Néhány évvel ezelőtt egy varázslatos pillanatban hirtelen felfogtam az Univerzum egészét irányító Isteni terv hatalmasságát és szépségét. A megértés e pillanata a minden és mindenki iránt érzett elsöprő hálát hozta magával. Minden és mindenki nekem segít! Nahát! És én is folyamatosan segítek! 

Minden tökéletes pillanat továbbra is hozza el mindazt, ami által fejlődhetek, és legjobb önmagammá válhatok. Milyen tökéletes ez a nap! 

Feltétlen szeretettel, 


És akkor jöjjön a Feltétlen szeretet című írás, amelynek fordítása innen származik: Aquarius Kincsei.

Feltétlen szeretet

Olyannak szeretlek, amilyen vagy, miközben a saját stílusodat keresed, amelynek révén kapcsolatba léphetsz a téged körülvevő világgal. Tiszteletben tartom, hogy szeretnéd megtanulni a leckéidet. Tudom, hogy ez így van jól, tudom, hogy pontosan az vagy, aki lenni szeretnél, és nem az, amit én, vagy mások elvárunk. 

Tisztában vagyok vele, hogy nem tudom, mi a legjobb neked, még ha időnként talán azt hiszem is, hogy tudom. Én nem voltam ott, ahol te. És nem láttam a világot a te szemszögedből. Nem tudom, milyen tanulási feladatot választottál magadnak, hogyan és kivel szeretnéd megoldani, és mennyi időt szántál rá. Nem a te szemeddel nézek - honnan tudhatnám hát, hogy mire van szükséged? Hagylak, járd az utad - nem ítélem meg a tetteidet sem gondolatban, sem szóban. Nem tekintem tévedésnek, vagy hibának, amit mondasz, vagy teszel. 

Látom, hogy sokan sokféleképpen látjuk és tapasztaljuk a világot. Bármikor fenntartások nélkül elfogadom a döntéseidet. Egyáltalán nem ítélkezem, mert ha elvitatom a fejlődéshez való jogodat, akkor elvitatom a sajátomat és a másokét is. Azokét, akik más utat választanak, mint én, amelybe talán én nem fektetnék energiát, mégsem tagadnám meg soha a szeretetet, amelyet Isten belém plántált, hogy árasszam magamból az egész világba. Ahogyan téged szeretlek, úgy fognak szeretni engem is. Azt fogom learatni, amit elvetettem. 

Elismerem a szabad döntéshez való egyetemes jogodat, hogy a saját utadat járd, és előre haladj, vagy megpihenj, ahogy éppen jónak érzed. Nem ítélem meg, hogy ez a lépés kicsi-e, vagy nagy, könnyű, vagy nehéz, felfelé, vagy lefelé vezet, hisz az úgyis csak az én nézőpontom lenne. 

Lehet, hogy tétlennek látlak, és ezt értéktelennek tartom, miközben te mégis gyógyírt adsz a világnak, csupán azzal, hogy létezel, Isten világosságával megáldva. Nem láthatom meg mindig az isteni rend nagy képét. Az élet minden áramlatának elvitathatatlan joga, hogy maga válassza meg saját fejlődését, s én szeretettel vallom, hogy tied a döntés joga a saját jövődet illetően. 

Alázattal hajlok meg a felismerés előtt, hogy az, amit én a legjobbnak tartok, számodra nem feltétlenül helyes. Tudom, hogy téged is vezetnek, csakúgy, mint engem, és egy belső kényszert követsz, amely megmutatja neked az utadat. 

Tudom, hogy mindannyian a magunk módján tanuljuk meg, hogyan vihetjük vissza a szeretetet és a bölcsességet a nagy egészbe. Tudom, hogy ha valami csak egyféleképpen lehetne, arra csak egyetlenegy embernek lenne szüksége. 

Én nem csak olyankor akarlak szeretni, amikor úgy viselkedsz, ahogyan szeretném, és ugyanabban hiszel, amiben én. 

Szerető szolgálattal töltöm az életem, s azon vagyok, hogy a lehető legjobb lehessek. Minden nappal egy kicsit jobban értem az isteni valóság tökéletességét és egyre boldogabb vagyok a feltétlen szeretet derűjében.

Szerző: Sandy Stevenson


Olyankor érdemes elolvasnod (vagy felolvasnod magadnak), amikor valakinek a viselkedése különösen felzaklat. Ezek a gondolatok emlékeztetni fognak arra, hogyan térhetsz vissza a szeretethez. 

Ha igazán erős hatást szeretnél, akkor kezdd minden napodat azzal, hogy felidézed, akikkel találkozni fogsz (az utcán, az iskolában, a munkahelyeden, a családod körében), és rájuk gondolva olvasd el az írást. Aztán csak figyeld a csodás átalakulást ...
     
Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

***** 

Töltsd le a 365 leckét és egy szeretetmeditációt, így
kezdj el te is már most 
csodákkal teli életet teremteni magadnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése