2016. április 14., csütörtök

Így kérd a csodát!

Röviddel az után, hogy A csodák tanításának diktálása befejeződött, két kiegészítés erejéig még folytatódott. Ezek 1978-ban jelentek meg először, és az egyiknek a címe: The Song of Prayer - Prayer, Forgiveness, Healing, vagyis

Az imádság dala - Imádság, megbocsátás, gyógyulás

A legutóbbi, angol nyelvű kiadásba ezeket már belevették, de a mi hivatalos fordításunk még nem ebből készült, így abban nem olvasható. Jó néhány évvel ezelőtt ezt a mindössze 22 oldalas kis könyvecskét is elkezdtem lefordítani, és ezt az anyagot most megtaláltam.

Az alábbiakban a Bevezetést és az első fejezetet olvashatod. Az írás legvégén pedig találsz egy linket, ahonnan letöltheted a nyomtatható, pdf változatot is.

Bevezetés

1. Az imádság a legnagyobb ajándék, amellyel Isten megáldotta Fiát, amikor megteremtette őt. Akkoriban úgy volt, ahogyan lesz majd; a Teremtő és a teremtett egy hangon osztoztak; a Fiú ezt a dalt énekelte az Atyának, Aki a neki felajánlott hálával Fiát áldotta meg. Határtalan a harmónia, és végtelen az örömteli összhang, amely az egymás felé örökké sugárzott Szeretetből fakad. És így teljesedik ki a teremtés. Isten köszönetet mond Fiában megtestesülő kiterjedésének. Fia hálát ad teremtéséért, miközben Atyja Nevében énekli a teremtés dalát. A Szeretet, amelyen osztoznak, megjeleníti az időn túli örökkévalóság összes imáját. Mivel ez volt, amikor az idő még nem létezett. 

2. Számodra, aki még egy kicsit az idő dimenziójában létezel, az imádság olyan formát ölt, amely a leginkább megfelel az igényeidnek. Csak egy létezik. Amit Isten egynek teremtett, fel kell, hogy ismerje egységét, hogy boldogan tudomásul vehesse, hogy amit az illúziók látszólag szétválasztanak, az Isten Elméjében örökké egy. Az imádság kell, hogy legyen az eszköz, mely által Isten Fia maga mögött hagyja az elkülönültség céljait és ügyeit, hogy megszentelt boldogságban fordulhasson az önmagában és Atyjában rejlő egység igazsága felé.

3. Hagyj hát fel az álmokkal Isten megszentelt Fia, emelkedj fel úgy, ahogyan Isten megteremtett, végezz a bálványokkal és emlékezz Őrá. Az imádság megtart és megáld téged, miközben egyre magasabbra és magasabbra szárnyaló dalodban felemeled a szívedet Őhozzá, egészen addig, amíg a fent és a lent is eltűnik. Feladatodban való hited növekedni fog és megtart, miközben felsétálsz a ragyogó lépcsőkön a béke kapujához, a Mennyország földjére. Mivel ez az imádság, és ebben rejlik a megszabadulás. Ez az út. Ez Isten ajándéka számodra.

I. A valódi ima

1. Az imádság a Szent Szellem által felajánlott módszer, mellyel elérhetjük Istent. Nem pusztán kérdés vagy könyörgés. Nem lehet hatásos mindaddig, amíg fel nem ismered, hogy nem kér semmit. Hogyan másképp tölthetné be a feladatát? Lehetetlen bálványokhoz imádkozni, és közben elérni Istent. A valódi ima nem eshet abba a csapdába, hogy kérjen és könyörögjön. Ehelyett kérd azt, hogy megkapd, ami már a tiéd; hogy elfogadd, ami már a rendelkezésedre áll. 

2. Korábban azt mondtuk, hogy a Szent Szellemhez fordulhatsz bármilyen konkrét problémával, és ha arra van szükséged, akkor konkrét választ fogsz kapni. Azt is tudod már, hogy csak egyetlen probléma létezik, és arra egyetlen megoldás. Az imádság sem mond ellent ezeknek. Itt döntéseket kell meghozni, akár illúziókról van szó, akár nem. Nem kérhetünk arra, hogy olyan válaszokat fogadj el, amelyek túlmutatnak az általad felismert szükséglet szintjén. Ezért nem a kérdés formája számít, sem pedig az, hogyan hangzik el. Ha a válasz Istentől érkezik, olyan formában jön, amely úgy illeszkedik a szükségletedhez, ahogyan te látod azt. Ez pusztán az Ő Hangján érkező válasz visszhangja. A valódi hangzás mindig a hála és a Szeretet dala. 

3. Így aztán nem lehet a célod az, hogy a visszhangot kérd. Maga a dal az ajándék. Megérkeznek vele a felhangok, a harmóniák, a visszhangok is, ám ezek másodlagosak. A valódi imádságban csak a dalt hallod. Minden egyéb csak hozzáadódik. Először csak a Mennyei Királyságot keresed, majd megkapsz minden mást is. 

4. A valódi imádság titka az, hogy elfeledkezz a dolgokról, amelyekről azt hiszed, hogy szükséged van rájuk. Amikor konkrétan kérünk, az majdnem olyan, mint amikor ránézünk a bűnre, majd megbocsátjuk azt. Ugyanígy, ima közben, amikor meglátod konkrét szükségleteidet, akkor nem veszel tudomást róluk, hanem Isten Kezébe helyezed őket. Ezek lesznek a te ajándékaid az Ő számára, mivel ezzel elmondod Neki, hogy nincsenek isteneid Őelőtte; hogy nincs más Szeretet, csak az Övé. Mi más lehetne az Ő válasza, mint az, hogy képes légy visszaemlékezni Őrá? Vajon érdemes-e ezt becserélni egy gyors tanácsra, amely egy pillanatig tartó problémáról szól? Isten válaszai mindig az örökkévalóságra vonatkoznak. Ám mindig tartalmazzák az összes apró választ is. 

5. Az imádság a hátralépés mozdulata; az elengedésről szól; a figyelem és a szeretet csendes időszaka. Nem szabad összekeverni a kérés semmilyen formájával, mivel a saját megszenteltségedre való emlékezésről szól. Miért is kellene a megszenteltségnek könyörögnie, amikor teljes mértékben jogosult mindenre, amit a Szeretet felajánl? Mert az imádságban a Szeretethez indulsz. Az imádság egy felajánlás; önmagad feladása azért, hogy egyesülhess a Szeretettel. Nincs mit kérni, mivel nem maradt semmi, amire vágynál. Ez a nemlét válik Isten oltárává. Eltűnik Őbenne. 

6. Az imádság ezen szintje még nem érhető el mindenki számára. Azok, akik még nem jutottak el ide, igénylik az imádkozásban való segítségedet, mivel kéréseik még nem az elfogadáson alapulnak. Amikor imádkozni segítesz, az nem azt jelenti, hogy valaki közted és Isten között közvetít. Hanem azt jelenti, hogy valaki ott áll melletted, és segít, hogy felemelkedhess őhozzá. Aki már felismerte Isten jóságát, félelem nélkül imádkozik. És aki félelem nélkül imádkozik, mindenképpen eléri Őt. Így Ő is elérhet Fiához, bármilyen formában, bárhol is legyen.

7. Amikor a bárkiben ott lakozó Krisztushoz imádkozunk, az is valódi imádság, mivel ez a hála ajándéka az Ő Atyjának. Amikor Krisztus megmutatkozását kérjük, az nem könyörgés, hanem hálaadó dal azért, ami vagy. Ebben rejlik az ima ereje. Semmit sem kér, és megkap mindent. Ez az ima megosztható másokkal is, mert ajándékai mindenki számára érkeznek. A válasz megérkezik, amikor olyannal imádkozunk, aki tudja, hogy mindez igaz. Talán egy bizonyos probléma konkrét megoldása egyikőtökhöz fog megérkezni; nem számít, kihez. Talán mindkettőtökhöz elér, ha őszintén egymásra hangolódtatok. Megérkezik, mert felismertétek, hogy Krisztus ott lakozik mindkettőtökben. Ez az egyetlen igazság. 

LETÖLTÉS >>> (Ha felugrik egy regisztrációt kérő ablak, ne törődj vele. Zárd be, és kattints a DOWNLOAD gombra, vagy a lefelé mutató nyílra a letöltéshez.)


Szeretettel,

Sarkadi Kriszta


❋ ❋ 


Tarts velem 2020. február 26-tól (hamvazószerdától húsvétig) a 40 napos ünnep online műhely résztvevőjeként, és éld át az igazi újjászületést! Részletek és jelentkezés itt:



❋ ❋ 


Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét és 
egy szeretetmeditációt, így
kezdj el te is már most 
csodákkal teli életet teremteni magadnak!

3 megjegyzés:

  1. Kedves Kriszta! Megnéznéd a Wikipédia szócikk fordítását? A vitalapon beírhatod a javasolt változtatásokat.

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Csod%C3%A1k_tan%C3%ADt%C3%A1sa

    VálaszTörlés