2018. augusztus 24., péntek

Csodautas Zarándoklat: szeptember 13-16.

Négy teljes napot töltünk a természetben. Csütörtök reggel indulunk Pannonhalmáról, és vasárnap délután érkezünk meg Tihanyba. 

Közben olyan helyeken járunk, ahol rajtunk kívül csak őzek, rókák, nyulak, madarak fordulnak meg. Bejárjuk a Bakony legszebb, érintetlen tájait. 

Amíg megyünk, csendben vagyunk. Amikor megállunk, beszélgethetünk, ha akarunk.

Azért zarándoklat, mert nem csak kirándulunk, fecsegve átszelve az erdőt, hanem megfogalmazunk egy-egy szándékot, amely érdekében ezt az utat megtesszük; aminek ezt a négy napot felajánljuk. 

Azért zarándoklat, mert ebben a négy napban teljesen odaadjuk magunkat belül a csendnek, kívül pedig a természetnek.

Azért Csodautas Zarándoklat, mert amikor beszélgetünk, akkor A csodák tanításáról beszélgetünk. Amikor a belső csend megteremtésére készülünk, akkor A csodák tanításának gyakorlataival utazunk.


Kinek szól?

A Csodautas Zarándoklat neked szól, ha
 • örömmel eltöltesz négy napot a természetben;
 • szívesen kipróbálod magad e 110 km gyalogos végigjárásában;
 • szeretnél mélyen megmerítkezni  A csodák tanításában;
 • szívesen vagy olyan emberek között, akik szinte csak A csodák tanításáról beszélgetnek;
 • valódi kikapcsolódásra vágysz;
 • szeretnél néhány aktuális kérdésedre belső bölcsességedtől választ kapni.
Neked szól, ha már régóta csodautas vagy, és neked szól akkor is, ha még csak most ismerkedsz A csodák tanításával.


Miért érdemes eljönnöd?

A zarándoklatot Sebők Zsolt és Sarkadi Kriszta vezetik. Zsolt már számtalanszor végigjárta ezt az utat, én pedig először évente egyszer, aztán kétszer, majd háromszor, mostanában pedig már négyszer. Minden alkalommal rendkívüli élményekkel lettem gazdagabb:
 • szinte hihetetlen módon feltöltődtem;
 • folyamatosan éreztem a természet gyógyító, támogató energiáját;
 • minden kérdésemre választ kaptam;
 • megdöbbentő fizikai teljesítményre voltam képes;
 • remek társaságban voltam.
Mindezt abban a biztos tudatban, hogy Zsolt vezetésére nyugodtan rábízhatom magam, mert úgy ismeri az erdőt és a környéket,  mint a tenyerét. Számomra felfoghatatlan módon úgy tájékozódik a természetben, mint aki egyébként is ott éli az életét.

Az ő élményeiről - valamint azokéról, akik eddig vele tartottak - itt olvashatsz: www.zarandoklat.com.

Persze a te élményeid hozzád kapcsolódnak majd, és rád lesznek jellemzőek. Mégis, ez a négy nap annyira más, mint a hétköznapjaink, és annyira kimozdít a komfort zónánkból, hogy az eredménye mindig rengeteg felismerés, és csodálatos újjászületés.

Hogyan zajlik a négy nap?

Jelentkezésed után részletes tájékoztatót kapsz arról, hogyan érdemes felkészülnöd, hol találkozunk, hány órakor indulunk, és mikor érünk haza. Ám addig is álljon itt néhány gondolat arról, mi fog történni.
 • Isteni, tápláló, helyben, és csak nekünk készült reggelivel kezdünk.
 • A csodák tanításából kiválasztjuk aznapi témáinkat.
 • Fogjuk a zsákot, és megyünk, egész délelőtt.
 • Útközben megállunk ebédelni valahol.
 • Aztán fogjuk a zsákot, és megyünk egész délután.
 • A szállásra való megérkezéskor arról beszélgetünk, mi mindent mutatott meg nekünk aznap a természet, és A csodák tanítása.
 • Ez után végre lazíthatunk: vár ránk az ízletes vacsora, a zuhany, az ágy ...
Ettől az első nap annyiban tér el, hogy nem együtt reggelizünk, az utolsó pedig annyiban, hogy már otthon alszunk ...

Milyen kihívásokra számíthatsz?

Amiket itt most felsorolok, lehet, hogy számodra egyáltalán nem jelentenek kihívást. Azért írom mégis le, mert mindegyikben volt már részem, és úgy tapasztaltam, hogy nekem is, másoknak is szokatlan, a hétköznapitól jelentősen eltérő szituációk ezek. Teljesen felkészülni rájuk nem lehetséges, mégis, jó, ha legalább nagyjából tudjuk, mi vár ránk.

1. Fizikai megterhelés

Minden nap kb. 25 km-t gyalogolunk, és sokszor órákig nem érintünk lakott területeket. Az ennivaló kivételével minden személyes holminkat hátizsákban visszük. Erre az időre ténylegesen a természet részeivé válunk: süt ránk a nap, esik ránk az eső, keresztül fúj rajtunk a szél.

2. Csend

Amikor megyünk, csendben vagyunk, nem szólunk egymáshoz. Nem telefonálunk, nem hallgatunk zenét. Befelé, és a természet hangjaira figyelünk. Amikor megállunk pihenni vagy enni, akkor beszélgethetünk, ha akarunk, illetve elmesélhetjük, ha van valami fontos megosztani valónk.

3. Beszélgetés A csodák tanításáról

A beszélgetéseink nagy része A csodák tanítása körül forog majd. Ez azt jelenti, hogy ezzel lesznek kapcsolatosak a gondolataink, a kérdéseink, a felismeréseink. Ezzel indítjuk, és ezzel zárjuk a napot.

4. A többi ember

Ezt a négy napot végig ugyanazokkal az emberekkel töltjük. Sokukkal egy szobában alszunk, de mindenképpen együtt eszünk, együtt gyalogolunk, és együtt beszélgetünk. Lesznek, akiket azonnal szimpatikusnak találsz majd, lesznek, akiket csak később, és talán lesznek, akiket egyáltalán nem. Mégis, mindegyikük abban támogat, hogy megmutasson valamit belőled: valamit, amit szeretsz magadban, vagy valamit, amit most még elutasítasz, és talán épp azért vetült rá fény, hogy észrevedd és meggyógyítsd.

Meggyőződésem, hogy ezeknek az élményeknek épp a szokatlansága, vagy épp a megterhelő volta az, ami nézőpontunk megváltozását létrehozza, és lehetővé teszi, hogy kinyíljon a szívünk. Amikor kinyílik a szíved, megjelenik benned a szeretet, az elfogadás, a megbocsátás, és hirtelen megtapasztalod, hogy a világ valóban egyszerű és benne minden lépés a lehető legkönnyebb.

Biztos vagyok benne, hogy úgy fogsz erre a négy napra visszaemlékezni, mint életed egyik legfontosabb tapasztalatára.


Kinek nem való?

Talán akkor érdemes egyelőre várnod a Csodautas Zarándoklaton való részvétellel, ha a fenti kihívások között van olyan, ami kizáró ok a számodra.
 • Ha utálsz gyalogolni; ha képtelen vagy bármekkora súlyt cipelni (vagy, ha a fizikai állapotod teszi ezt most lehetetlenné); ha egyáltalán nem vonz a természet, és nem is akarod magad mindebben kipróbálni, akkor inkább még ne tarts velünk.
 • Ha biztosan tudod, hogy nem akarsz csendben maradni, és nem tudod nélkülözni a telefonodat és az internetet még néhány órára sem, sőt, kísérletezni sem akarsz azzal, hogy ez megy-e neked, akkor egyelőre maradj az ismerős és megszokott körülményeid között.
 • Ha egyáltalán nem érdekel A csodák tanítása, és kiráz a hideg a gondolatra, hogy négy napon keresztül csak erről, és csak spirituális és önismereti témákról legyen szó, sőt, kíváncsi sem vagy rá, milyen lehet ilyen légkörben lenni, akkor jobb, ha most még más társaságban töltöd el ezt az időt.
 • Ha nem érdekel a többi ember, ha nem látod be, mit taníthatnának neked mások, ha tudod magadról, hogy nem szívesen alkalmazkodsz, és nem is akarod megnézni, hogy változott-e ez mostanában benned, akkor ez az út egyelőre nem neked való.
Ám, ha nyitott vagy, és bátran kipróbálsz számodra új és ismeretlen dolgokat, akkor gyere, tarts velünk!


Miért épp ezen az útvonalon megyünk?

Azért, mert ez az útvonal egyszerűen csodálatos! Két bencés apátságot (Pannonhalmát és Tihanyt) kötünk össze, így Szent Benedek szellemiségét követjük. Ő az, akit  a csodák forrásaként ismernek. Ő a közösségi élet szentje is, hiszen szerzetesként élve tette csodáit, a rendnek mutatott példát. Csodálatos képességei között tartják számon, hogy
 • úrrá lett a természet törvényein;
 • a jövőbe látott;
 • szimultán tudott más eseményekről;
 • látta a Szentlelket és a természetfölöttit;
 • gondolatot olvasott. (Forrás: Wikipédia)

De az útvonal azért is csodálatos, mert érintetlen tájakon át vezet, ahol tényleg magunk vagyunk. Gyönyörködhetünk a folyamatosan változó erdőben, tisztán hallhatjuk a madárdalt, megcsodálhatjuk az éppen nyíló virágokat, és időnként még az erdő állatai is megmutatják magukat nekünk. (Emlékszem, egy különösen viharos napon egy hatalmas szarvas menekült velünk együtt a lezúduló felhőszakadás elől ...)


Mennyibe kerül?

A Csodautas Zarándoklat részvételi díja:  

54.000,- Ft.

Ez magában foglalja a szállást, a reggelit és a vacsorát, valamint a túravezetést, és az önismereti, spirituális útmutatást is.


Igen, szeretnék ott lenni! Mit tegyek?

A jelentkezéshez kérlek, kattints a sárga Jelentkezem! feliratra, majd töltsd ki, és küldd el a megjelenő űrlapot. 


Ez után minden további tudnivalót megírok neked egy válasz e-mailben.

Ha pedig űrlap kitöltés helyett inkább telefonálnál, akkor azt megteheted itt: + 36 20 935 4144. 

Ha e-mailt szeretnél írni, azt ide küldd: kriszta@igazabolszerelem.hu.

Várlak!

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

A természetfotókat Sarkadi Petra - Vanadine Pix - készítette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése