2015. május 7., csütörtök

Hol alapítasz királyságot?

"Ott alapítod meg királyságodat, ahol tetszik, ám, ha nem feledkezel meg az alábbi szavakról, mindig helyesen választasz majd:

A szellem örökké a kegyelem állapotában létezik.
Valóságod csupán a szellem.
Így hát te magad is örökké a kegyelem állapotában létezel."

(Törzsszöveg 1.III.5.3-6.)

Ezt a három, dőlt betűvel szedett sort akkor érdemes - akár egymás után többször is, mint valami mantrát - elmondanod magadnak, amikor észreveszed, hogy már megint a félelem vagy a bűntudat csapdájába zártad magad. A segítségedre lehet akkor is, amikor hibáztatni kezdesz valakit, és úgy érzed, nem tudsz szabadulni az illúziótól, hogy a te rossz érzésedet az okozza, amit a másik tesz vagy nem tesz.

Ezzel a rövid fohásszal emlékezteted magad arra, hogy mindaz, ami felzaklat, valójában nem létezik, mert pusztán az okozza, ahogyan értelmezed a történteket. A valóságban mindannyian szellemi lények vagyunk, és itt, az illúziók világában bármikor megváltoztathatjuk, amit teremtünk magunknak. Bármikor választhatod azt, hogy egy szeretettel, örömmel, békével teljes világot akarsz inkább látni. Ezt a döntésedet erősíti meg a fenti néhány sor.

Az Értelmező szótárban pedig utánanéztem, mit jelent pontosan a kegyelem szó; milyen is lehet az az állapot, amely A csodák tanítása szerint örökre megadatott nekünk. Íme:
  • Szellemként természetes állapotunk, amelynek tudatossága akkor tér vissza hozzánk, amikor elvégezzük a megbocsátásról szóló feladatainkat.
  • Ebben a világban Isten Szeretetének egyik megjelenési formája.
  • Túlmutat a tanuláson, mert nem lehet tanítani, ugyanakkor a tanulás célja, mivel minden lecke ehhez a szeretethez vezet.
Akkor ízleled meg tehát a kegyelem állapotát, amikor - akár csak egy pillanatra is - megjelenik benned a feltétlen szeretet. Az a szeretet, amely nem függ semmitől, és senkitől; nem befolyásolja a külvilág semmilyen módon.

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta
 
Találtál benne számodra fontosat? 
és értesítelek, ha egy új írásom itt megjelenik. 
(Sőt, ajándékok is várnak rád!)


Itt találkozhatunk: 

Május 28. csütörtök, 18.00-20.00

Július 26 - augusztus 2. vasárnap - vasárnap

Augusztus 13-16. csütörtök - vasárnap
  
Tovább olvasnál? Csemegézz kedvedre itt:  

Ahogyan vele bánsz, úgy bánsz magaddal is >>>
Csodák és agymosás >>>

1 megjegyzés: