2012. január 23., hétfő

SZERDAI CSODÁK

Egész egyszerűen fülig beleszerettem az A Course in Miracles szellemiségébe már első pillantásra is (amikor először belelapoztam a könyvbe), aztán ez a szerelem tovább mélyült, ahogy egyre többet és többet ismertem meg a részletekből. Sokszor érzem úgy, hogy nem tudok betelni azzal a bölcsességgel és derűvel, ami ebből a tanításból árad, és nagy örömet okoz minden pillanat, amit azzal tölthetek, hogy mindezt megoszthatom másokkal is. Most, hogy a könyv magyar nyelvű megjelenése kézzelfogható közelségbe került, boldogan elevenítem fel veletek együtt mindazt, amit e tanítás hatására eddig átéltem, és átélek ma is.

Időpont: Négyhetenként szerdán, 18.00-20.00-ig.
Helyszín: Édesvíz Könyvesbolt és Kávézó, 1067. Budapest, Teréz krt. 45. (Térképhez kattints ide!)


Miről szól?

Úgy tűnik, a könyv magyar megjelenése végre célegyenesbe érkezett, és 2012 végén vagy 2013 elején a kezünkben tarthatjuk a magyar fordítást. Ezt megünnepelendő, Novák András, az Édesvíz Kiadó tulajdonosának felkérésére egyéves előadássorozatot indítok az A Course in Miracles tanításaiból. Négyhetente szerdán azért találkozunk két órára, hogy a Szöveg egy-egy alfejezetéből kiindulva arról beszélgessünk,
  • kinek, mit jelentenek a felbukkanó fogalmak;
  • ki, hogyan halad saját spirituális útján;
  • milyen kihívásokkal találkozunk ezen az úton;
  • hogyan támogat mindebben az A Course in Miracles;
  • milyen aktuális tanítással szolgál a Szövegnek azon részlete, amivel foglalkozunk éppen.

Kinek szól?

Amikor 2003-ban meghirdettem az első olyan csoportot, amelynek az volt a célja, hogy hetente találkozva egy év alatt elvégezzük mind a 365 gyakorlatot, a meghívóban így fogalmaztam: "különleges tanítás, elszánt haladóknak". Az elszántságra azért volt szükség, mert mégiscsak arról volt szó, hogy egy teljes évre elköteleződünk egy számunkra egyelőre ismeretlen folyamat mellett. És azért a haladókat hívtam, mert megéreztem, hogy mindannyiunk életében nagy változások elindítója lesz ez az anyag, és szerettem volna, ha olyanok vannak a csoportban, akik nem rémülnek meg ettől; akik átéltek már néhány kisebb-nagyobb változást; és szívesen beleengedik magukat szellemi útjuk egy újabb örvényébe. 

Most, amikor négyhetente egyszer, két órára találkozunk, akkor nincs szükség ekkora elszántságra. Szívesen látom azokat is, akik már ismerik az anyagot valamennyire; azokat is, akik már végigvezették magukat  az egyéves folyamaton; és azokat is, akik szinte semmit sem tudnak erről a tanításról, egyszerűen csak kíváncsiak és nyitottak az újra.
  

Miért érdemes eljönnöd?

1. Először is azért, mert rendkívül jó társaságban leszel. Az ilyen beszélgetésekben csupa olyan ember szokott részt venni, aki bátran, nyitottan és alkalmanként kellő öniróniával beszél a saját útjáról. Ezért amellett, hogy rengeteget tanulunk egymástól, sokat nevetünk is közben, remekül érezzük magunkat, és feltöltődve, jókedvűen távozunk.

2. A találkozókon a Szöveggel foglalkozunk, ráadásul a frissen elkészült, hivatalos fordítást kapjuk meg hozzá (bár egyelőre szerkesztetlen formában). Tehát mi leszünk az elsők, akik a Szöveg egy-egy részletéhez elsőként hozzájuthatunk. 

3. Bár a könyv fogalmazásmódjának megértése időnként nehéznek tűnik, mégis rendkívüli bölcsesség és derű sugárzik belőle. Így minél többet foglalkozol vele, annál inkább áthatnak téged is ezek a minőségek.




Miről lesz szó? Mi fog történni?

A szerdai találkozókon az A Course in Miracles Szövegének 5. fejezetét kezdjük el tanulmányozni, amelynek a címe: 

Gyógyulás és teljesség. 

Azért választottam ezt a fejezetet, mert már egy ideje rádöbbentem, hogy valójában ahhoz, hogy boldogan éljünk, semmi másra nincs szükségünk, mint meggyógyítani magunkban azokat sebzettségeket, amelyek akadályozzák bennünk a szeretet áramlását. Ha valóban képesek lennénk szeretettel fordulni önmagunk, a többi ember, valamint minden - az életünkben kialakuló - helyzet felé, akkor könnyedség és öröm töltené ki a mindennapjainkat. Ebben a folyamatban fognak támogatni azok a felismerések, amelyek az anyag közös értelmezése közben érkeznek meg hozzád. 

Február 1. Bevezető. I. A Szent Szellem hívása
Ebben az első beszélgetésben arról lesz szó, mit jelent a gyógyulás, és miből veszed észre, hogy megtörtént. Egyáltalán - mi az, amit meg kell gyógyítanunk, és hogyan? Kit/mit nevez a Kurzus Szent Szellemnek, és hogyan, miért érdemes kapcsolatba lépni vele? Mit jelent a Jóvátétel, és mit értünk Fiúság alatt? Gyere el, ha szeretnéd megtapasztalni azt a felemelő energiát, amely ebből a különleges tudásból árad! 

Február 29. II. Isten Hangja
A második beszélgetésben azokról a hangokról lesz szó, amelyek az elménkben egyszerre beszélve próbálnak meg hatást gyakorolni ránk. Melyikük közülük Isten hangja? Honnan lehet felismerni? Miért érdemes rá hallgatni? Egyáltalán érdemes-e? Mit hoz az életünkbe, ha erre vagy arra a hangra hallgatunk? Gyere el, ha szeretnéd megtudni, hogyan adhatod át magad a magasabb szintű vezettetésnek! 

Március 28. III. Aki elvezet a megszabaduláshoz 
Mit jelent a megszabadulás, vagyis az üdvözülés? Hogyan vezethet a megszabaduláshoz az, ahogyan a többi emberhez viszonyulunk? Mi a jelentősége a dolgok megértésének? Miért nem mehetünk végig az úton egyedül? Miért fontos folyamatosan a belső békére törekedni? Mi a szerepe mindebben a Szent Szellemnek? Gyere el, ha fontos számodra a kapcsolati harmónia, és az önmagadban megteremthető béke!

Április 25. IV. Tanítás és gyógyítás
A szeretet és a félelem nem léteznek egymás jelenlétében. Minél kevesebb benned a félelem, annál több a szeretet. Ma arról fogunk beszélgetni: hogyan juthatunk el a félelem-nélküliséghez? Mi a valódi jelentése annak a jézusi mondásnak, hogy "ha megütnek, fordítsd oda a másik orcádat is"? Mi a különbség tanítás és gyógyítás között? Miért fontos továbbadni mindent, amit tudunk? Gyere el, ha szívesen adsz egyre nagyobb teret az életedben a szeretetnek!

Május 23. V. Így használja az ego a bűntudatot
Mi az ego célja? Mit akar elérni azzal, hogy állandóan bűntudatot próbál ébreszteni benned? Honnan származik a bűntudat? Hogyan kapcsolódik a szétválasztottsághoz? Hogyan akadályozza meg az egység létrejöttét? Mi történik, ha az ego helyett Istenhez kapcsolódunk? Mitől szűnik meg a szenvedés? Hogyan hat a gondolkodásunk testünk egészségére? Miben áll a választás szabadsága? Gyere el, ha szeretnéd tudni, hogyan tehetsz különbséget az egód és Isten gondolatai között.

Június 20. VI. Idő és örökkévalóság
A valóságunk az örökkévalóság, mi mégis újra és újra az idő korlátait választjuk. Hogyan változtathatunk ezen? Mi az értelmezése az "amint vetsz, úgy aratsz" mondásnak? Hogyan engedhetjük el a sérelmeink mentén kialakuló bosszúvágyat? Az egónkat nem kell és nem is lehet elpusztítani - ebben a világban szükségünk van rá. Mi hát akkor a teendő annak érdekében, hogy kivonjuk magunkat a hatása alól? Gyere el, ha szeretnéd megérteni és megtapasztalni az időtlenséget!


Kinek nem való?

Bizonyos értelemben ez a könyv újrafogalmazza a főbb világvallások bölcsességének alapigazságait. A Kurzus anyaga azonban spirituális tanítás – nem pedig egy újabb vallás. Bár keresztény terminológiát használ, alaptermészete ökumenikus, valamint kijelenti, hogy „egyetemes hittudomány nem létezik, azonban a világméretű megtapasztalás nem csak lehetséges, hanem szükséges is”. A Kurzus nem nevezi magát az „egyetlen útnak”, sőt világosan megfogalmazza, hogy csak egy, a személyes átalakulást elősegítő, több ezer „egyetemes tanulóösvény” közül. Ezért ha mély elköteleződéssel hiszel abban, hogy a te vallásod az egyetlen követendő út, és személyes támadásnak veszed, ha más ösvényekre is fény derül, akkor jobb, ha más társaságban töltöd ezeket a szerda estéket. 


Miért Szerdai csodák a címe?

A csodák – mint a szeretet kifejeződései – teljesen természetesen történnek. Az őket inspiráló szeretet a valódi csoda. Ebben az értelemben minden, ami szeretetből fakad, csoda. Minden csoda az életet jelenti, és Isten az élet létrehozója. Az ő Hangja fog téged mindenben irányítani. Mindent elmond neked, amit tudnod kell. A csodák természetesek. Amikor nincsenek, az annak a jele, hogy valami elromlott. Mindenkinek joga van a csodákhoz, de először meg kell tisztulni. A csoda egyfajta változás. Ahogy a szeretet összes kifejeződése – melyek valójában mind csodálatosak -, ez a változás is megfordítja a fizikai törvényeket. Több szeretetet hoz mind az átadónak, mind a befogadónak.

Ez a részlet a Szöveg első fejezetéből való, ahol a csodák 50 alapelvéről olvashatunk. (Ide kattintva >>> elolvashatod a többit is.) 

A találkozóknak azért adtam a Szerdai csodák címet, mert biztos vagyok benne, hogy nem csak magukat a beszélgetéseket fogjuk csodának megélni, hanem találkozásaink számtalan újabb csodát generálnak mindannyiunk életében.

Mennyibe kerül?

A Szerdai csodákra a belépő egy alkalomra 2.000,- Ft, amit a helyszínen tudsz megvásárolni, akár kezdés előtt, akár korábban, ha biztosra akarsz menni, vagy ha éppen arra jársz.

Szeretettel várlak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése