EGYÉVES CSODAKURZUS

EGY CSODÁS ÉV, EGYÜTT


A 2017. szeptember 17-én induló, egyéves találkozó-sorozat neked szól, ha boldog és teljes életet akarsz élni; szeretnél megérkezni valódi önmagadhoz; mélyen vágysz rá, hogy összekapcsolódj az isteni vezettetéssel; szívesen vagy egy jókedvű, támogató közösség tagja; önmagad átalakításán keresztül örömmel teszel azért, hogy együtt egy jobb világot teremtsünk. 

Sokáig azt gondoltam, majd akkor indítok újabb egy éves csoportot, amikor a könyv hivatalos fordítása megjelenik. Ám ez hosszan tolódott, a hívás viszont erős volt: egyre gyakrabban bukkant fel egy-egy ismerős vagy ismeretlen, és kérdezte meg tőlem:
- Kriszta, a te csoportod mikor indul?

Így aztán 2012 szeptemberére meghirdettem egy csoportot, amely pillanatok alatt telt házas lett, így a várólistások kedvéért "kénytelen voltam" nagy örömmel elkötelezni magam egy 2013 januárjában induló, újabb csoport mellett.  És azóta abba sem hagytam, hiszen 2013. szeptemberében a könyv végre valóban megjelent. Itt megrendelheted:


Az alábbiakban pedig arról olvashatsz, mi történik egy ilyen csoportban, és miért érdemes eljönnöd. 

Időpont: A 2017-ben induló csoportban először szeptember 17-én, majd négy-, illetve öthetente egyszer vasárnap,  10.00-18.00-ig találkozunk. Az egy év alatt összesen 13 alkalommal.

Helyszín: Budapest, XII. kerület, a Déli pályaudvar közelében.Miről szól?

Az A Course in Miracles (A csodák tanítása) című könyv 1976-ban jelent meg először angol nyelven az Egyesült Államokban. Azóta számtalan nyelvre lefordították, és több millióan olvasták. Egyedisége abban rejlik, hogy 365 meditációs gyakorlatot tartalmaz, minden napra egyet. 

Amikor egy-egy ilyen részt elolvasol, azt tapasztalod, hogy maga az elmélet ismerős: hallottad, vagy olvastad már máshol is. Ám amikor napi rendszerességgel elvégzed a kapcsolódó gyakorlatokat, ez a tudás valóban az életed részévé válik, és alapvetően átalakítja mind a gondolkodásodat, mind az érzékelésedet. 

Ehhez persze egyáltalán nincs szükség csoportra, mert a gyakorlatokat otthon végzed: reggel és este szükséges rászánnod néhány percet. Mégis, világszerte és Magyarországon is számtalan csoport alakult, mert együtt sokkal örömtelibb, könnyebb és biztonságosabb átélni mindezt, mint egyedül. 

A négyhetente egyszer, egy teljes napra találkozó csoportban tehát
 • ismerkedünk és játszunk;
 • megbeszéljük a folyamatban átélt örömöket és kihívásokat;
 • segítjük és támogatjuk egymást;
 • közösen értelmezzük a könyv szövegét;
 • meditációban emeljük a rezgésszintünket;
 • választ kapunk a kérdéseinkre;
 • pozitív energiával töltődünk fel;
 • hasonlóan gondolkodó, nyitott, bátor emberek között vagyunk;
 • új barátokra teszünk szert.

Kinek szól?

Amikor 2003-ban meghirdettem az első olyan csoportot, amelynek az volt a célja, hogy rendszeresen találkozva egy év alatt elvégezzük mind a 365 gyakorlatot, a meghívóban így fogalmaztam: "különleges tanítás, elszánt haladóknak". Az elszántságra azért volt szükség, mert mégiscsak arról volt szó, hogy egy teljes évre elköteleződünk egy számunkra egyelőre ismeretlen folyamat mellett. És azért a haladókat hívtam, mert megéreztem, hogy mindannyiunk életében nagy változások elindítója lesz ez az anyag, és szerettem volna, ha olyanok vannak a csoportban, akik nem rémülnek meg ettől; akik átéltek már néhány kisebb-nagyobb változást; és szívesen beleengedik magukat szellemi útjuk egy újabb örvényébe. 

Az azóta eltelt 14 évben az emberiség tudatváltásának folyamata rendkívüli mértékben felgyorsult, így a A csodák tanításában foglaltak is egyre több mindenki számára hangzanak ismerősen. Egyre többen vannak, akikben tudatosodott, hogy mindaz, ami történik, spirituális fejlődésünk előmozdítását célozza, és egyre többen vannak azok is, akik ennek érdekében bátor és határozott lépéseket tesznek. 

Ez az egy éves találkozó-sorozat neked szól, ha
 • spirituális fejlődésed fontos a számodra;
 • szerepeidet letéve, szeretnél megérkezni valódi önmagadhoz;
 • boldog és teljes életet akarsz élni;
 • mélyen vágysz rá, hogy összekapcsolódj az isteni vezettetéssel;
 • szívesen vagy egy jókedvű, támogató közösség tagja;
 • önmagad átalakításán keresztül örömmel teszel azért, hogy együtt egy jobb világot teremtsünk;
 • hajlandó vagy arra, hogy egy teljes évre elköteleződj a gyakorlatok napi elvégzése mellett;
 • hajlandó vagy arra, hogy egy teljes évre elköteleződj a csoport mellett: vállalod, hogy minden alkalommal ott leszel, hogy támogasd a többieket, és engedd, hogy ők téged támogassanak. 
  

Miért érdemes eljönnöd?
 
Akár tudatában vagyunk, akár nem, egy új emberi faj van kialakulóban. Eddigi feladatunk a túlélés volt, amelyben az érzékelés 5 módja segített minket: a látás, a hallás, a szaglás, a tapintás, az ízlelés. Ezen keresztül váltunk képessé arra, hogy külső környezetünket uralni tudjuk. 

Ezzel a "feladattal" kész vagyunk, eljött a továbblépés ideje. Az új ember sokérzékűvé válik, vagyis egyre nagyobb szerepet kap az életünkben az intuíció, a megérzés, a belső hallás, a belső látás, illetve sok olyan képesség, amelyekről még nem is tudunk. Mindez automatikusan történik, mindenkivel, mivel az evolúció része.  

Ám az, hogy mit kezdünk mindezzel, ismét a szabad akaratunkon múlik. A többérzékű ember feladata már nem a külső környezet uralása, hanem épp ellenkezőleg: belső világunk feltérképezése, valamint olyan kapcsolatok kialakítása, amelyben spirituális fejlődésünk megvalósulhat. 

Aki továbbra is a külvilágot szándékszik uralni, akaratlanul is romboló erőket mozgat meg. A fejlődés egyetlen módja a többérzékűség kialakulásának elősegítése mellett a spirituális fejlődés melletti mély elköteleződés. 

Számomra az A csodák tanítása az a spirituális ösvény, amely egyértelműen befelé vezet, és amely mindig tiszta és világos útmutatással szolgál, amikor elbizonytalanodom. Ha tagjává válsz lelkes csapatunknak, biztos lehetsz benne, hogy nem csak saját fejlődésedet állítod "gyorsítópályára", hanem az egész emberiség felemelkedését is elősegíted.

Ráadásul eközben rendkívül jó társaságban leszel. Az ilyen csoportokban csupa olyan ember vesz részt, aki bátran, nyitottan és alkalmanként kellő öniróniával beszél a saját útjáról. Ezért amellett, hogy rengeteget tanulunk egymástól, sokat nevetünk is közben, remekül érezzük magunkat, és feltöltődve, jókedvűen távozunk.Miről lesz szó? Mi fog történni?

Mivel négyhetente egyszer találkozunk, minden alkalommal szánunk időt arra is, hogy önmagunkkal, és a többiekkel újra és újra megismerkedjünk. 

Beszélgetünk arról, kire milyen hatással vannak a gyakorlatok; hol érzékelünk elakadást; mi az, ami segít ilyenkor. 

Ha szükséges, együtt értelmezzük a szövegnek azon részeit, amelyek nem teljesen világosak. 

Mindezek korábbi csoportjaimnak is a részei voltak, az elmúlt években azonban még valamivel kiegészítettem ezeket az együtt töltött időszakokat. 

Évekkel ezelőtt Szigeti Antal honlapján böngészve jutottam el az orindaben.com (angol nyelvű) weboldalra, ahol egy kincsesbányára leltem. Rengeteg, rendkívül színvonalas, vezetett meditáció vásárolható itt meg, amelyeket azonnal elkezdtem lefordítani, és a saját életemben, illetve a különböző témákban vezetett csoportjaimban felhasználni. Kivétel nélkül, mindegyiknek nagyon erős a hatása. 

"Egód meghaladása" a címe annak a meditáció-sorozatnak, amelyről úgy érzem,  kiváló segítséget fog nyújtani számunkra ebben az egy éves folyamatban. Már a címe is sok félreértést tisztáz: az egót nem kell sem legyőzni, sem elpusztítani, egyszerűen csak meghaladni azt a korlátokkal telezsúfolt életet, amelyet eddig biztosított nekünk. Amikor ugyanis identitásodat, és tudatosságodat isteni éned helyett az egód határozza meg, nem áll rendelkezésedre egy olyan nyugodt középpont, amely a kiegyensúlyozottságodat és a békédet biztosíthatná egy állandóan változó világban.  Így olyan vagy, mint egy kis hajó, amit kényükre-kedvükre dobálnak az óceán hullámai.

Amikor viszont identitásodat és tudatosságodat isteni énedre alapozod, többé már nem a kis hajó vagy, hanem maga az óceán. Képes vagy összehangolódni a fénnyel és a szeretettel, ami valójában vagy, függetlenül attól, milyen energiák vesznek körül. Elengeded a hatalmi harcokat, és képes vagy a békét és a harmóniát választani. Elengeded a múltat, és egyre kevesebb lesz az életedben a félelem és az aggodalom. A bizalmad egyre nő, ahogy egód helyett egyre inkább isteni éneddel azonosulsz. 

Mivel az egy éves kurzus egyik célja az, hogy "rászoktasson" a napi rendszerességű meditációra - vagyis az isteni énünkkel való kapcsolatfelvételre -, ezt fogja csodálatos módon előkészíteni az a 12 különböző meditáció, amiket egy-egy alkalommal átélünk.


Mire számíthatsz?

Így fogalmaz Kenneth Wapnick, a kurzus egyik legrégebbi ismerője, és tanítója: 

Ez a kurzus nem a szeretetről szól, sem arról, ami pozitív. Nem arról szól, hogyan legyenek csodálatos megtapasztalásaink, vagy csodálatos érzéseink. Ezt a kurzust átélve kapcsolatba kerülsz a negatív érzéseiddel és a negatív tapasztalataiddal, mert ezek akadályozzák, hogy tudatában légy Isten Szeretetének. Amikor képes vagy ránézni a saját negativitásodra, valamint Istennel és mindenki mással való szembenállásodra (amely nem más, mint a különlegesség dicsőítése), és mindezt anélkül teszed, hogy elítélnéd magad érte, végre abbahagyod az igazság megtagadását. Semmissé teszed, ami sohasem létezett. És ami ezek után megmarad, az a Szeretet, amely mindig is jelen volt.  

Az egy éves folyamat hatására tehát
 • ránézel mindarra, ami az életedben hamis, és mindarra, ami valódi; 
 • elengeded, amire már nincs szükséged; 
 • kitisztulnak a kapcsolataid;
 • elfogadóbbá válsz;
 • nyugodtabbá válik az életed;
 • többet mosolyogsz és nevetsz;
 • tisztábban látod, hogy mi a dolgod a világban;
 • több szeretetet leszel képes adni és elfogadni;
 • belső erőre teszel szert;
 • magabiztosabbá válsz;
 • egyre tisztábban hallod és egyre gyakrabban követed belső hangod útmutatásait.


Kinek nem való?

Bizonyos értelemben ez a könyv újrafogalmazza a főbb világvallások bölcsességének alapigazságait. A Kurzus anyaga azonban spirituális tanítás – nem pedig egy újabb vallás. Bár keresztény terminológiát használ, alaptermészete ökumenikus, valamint kijelenti, hogy „egyetemes hittudomány nem létezik, azonban a világméretű megtapasztalás nem csak lehetséges, hanem szükséges is”. A Kurzus nem nevezi magát az „egyetlen útnak”, sőt világosan megfogalmazza, hogy csak egy, a személyes átalakulást elősegítő, több ezer „egyetemes tanulóösvény” közül. Ezért ha mély elköteleződéssel hiszel abban, hogy a te vallásod az egyetlen követendő út, és személyes támadásnak veszed, ha más ösvényekre is fény derül, akkor jobb, ha más társaságban töltöd ezeket a napokat.

Akkor sem való neked, ha súlyos korlátnak érzed, hogy négyhetente egyszer arra kérlek, mindenképpen vegyél részt a találkozókon. Belső ellenállásod ugyanis időről időre arról próbál  majd meggyőzni, hogy az utolsó pillanatban (vagy éppen már jó előre) valami sokkal fontosabb vagy élvezetesebb programod akadjon.


Mikor lesznek a találkozók?

Négyhetente vasárnap, 10.00-18.00-ig, az alábbiak szerint:

2017.
1. Szeptember 17.
2. Október 14. SZOMBAT
3. November 19.
4. December 17.

2018. 
5. Január 14.
6. Február 11.
7. Március 3. SZOMBAT
8. Április 8.
9. Május 6.
10. Június 3.
11. Július 1.
12. Július 29.
13. Augusztus 26.


Mi történik, ha mégsem tudsz eljönni?

Az időpontok épp azért szerepelnek itt egy évre előre, hogy lehetőséged legyen úgy megszervezni az életed, hogy minden alkalommal ott lehess. Két találkozó között négy (alkalmanként 3 vagy 5) hét telik el, ezért ide még az is befér, ha szabadságra mész, vagy elutazol.

A változás, amit a gyakorlatok végzése elindít, annyira intenzív, és a csoport energiája annyira felerősíti, hogy belső ellenállásod rendkívül kreatív ötletekkel fog előállni arra nézve, miért ne gyere el az aktuális találkozóra, vagy miért ne végezd el az aznapi gyakorlatot. Időnként úgy fogod érezni, hogy
 • ez az egész egy marhaság;
 • nincs rá időd;
 • egy családi program sokkal fontosabb;
 • nincs rá pénzed;
 • hirtelen megbetegedtél és otthon kell maradnod;
 • hirtelen megbetegedett valaki a környezetedben és nem hagyhatod magára;
 • nincs rá energiád;
 • vasárnap reggel van és inkább aludnál;
 • mindenképpen dolgoznod kell;
 • olyan szép az idő; miért nem napozni megyek inkább, stb.
Természetesen bármikor kiderülhet, hogy ez mégsem a te utad: ilyenkor csak arra kérlek, hogy ezt jelezd nekem és a csoportnak, és onnantól kezdve nem jössz többet. Ám, ha csak néhány alkalommal hiányoznál, akkor légy résen: ez könnyen lehet az ellenállás jele.

Tehát, ha nem jössz el, akkor épp attól fosztod meg magad, amit egy ilyen csoport nyújtani tud:
 • a szeretetteli támogatástól;
 • az energiatöbblettől;
 • a feltöltődéstől;
 • az együttérzés és az elfogadás megtapasztalásától;
 • a közös nevetésektől;
 • a továbblendítő biztatástól.
Ilyenkor az a fontos,  hogy legalább a leckék végzésével haladj. Ha azzal is leállsz, akkor még nehezebb lesz visszatalálnod az útra, amit megkezdtél.

Előfordulhat, hogy egyszer vagy kétszer nem tudsz eljönni. Ám arra ügyelj, hogy ne hagyj ki egymás után két vagy több találkozót, ezzel ugyanis rendkívül megnehezíted a dolgodat. Minél távolabb kerülsz tőlünk, annál nagyobb lesz a kísértés, hogy felhagyj az egésszel.


Miért épp ezen a helyszínen?

27 éve vezetek csoportokat, és azóta érlelődik bennem, hogy milyen lenne a számomra ideális helyszín. Régi álmom valósult meg 2012 nyarán, amikor egy kis lakásból létrehoztam a saját helyemet, az ÖrömSzigetet.

A meleg színek, a puha padlószőnyeg, a sok párna és takaró, mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egy játékos, laza, nevetős napot töltsünk el együtt kényelmesen, miközben a lehető legkomolyabb témákat vitatjuk meg.

Mivel itt mindenütt szőnyeg van, cipő nélkül leszünk, és a szőnyegen, párnákon ülünk. Így, ha gondolod, hozz kényelmes öltözéket, és a lábadra egy meleg zoknit vagy puha papucsot.


Hol találhatók a napi gyakorlatok?

A gyakorlatok végzéséhez és a csoportban való részvételhez szükséged lesz A csodák tanítása című könyvre. Ezért arra kérlek, első találkozónkig mindenképpen szerezd be, és aztán hozd is el az első találkozóra. Itt előjegyezheted, illetve megrendelheted:Mennyibe kerül?

A csoportban való részvétel egyéves díja: 


Ft 130.000,-

Ha ez így, egy összegben sok neked, akkor választhatsz részletfizetést is. Ebben az esetben a részvételi díj kicsit magasabb. Az alábbiak közül választhatsz:


 • 2 részletben: 71.500,- Ft jelentkezéskor, majd 71.500,- Ft legkésőbb 2018. február 10-ig;
 • 4 részletben: 39.000,- Ft jelentkezéskor, majd 39.000,- Ft további 3 alkalommal - december 10-ig, 2018. március 10-ig és június 10-ig.
 • 13 részletben: 13.000,- Ft jelentkezéskor, majd 13.000,- Ft további 12 alkalommal, minden hónap 10-ig - először 2017. szeptember 10-ig, utoljára 2018. augusztus 10-ig.


Igen, szeretnék ott lenni! Mit tegyek?

A jelentkezéshez kérlek, kattints a sárga Jelentkezem! gombra, majd töltsd ki, és küldd el a megjelenő űrlapot. Az űrlapon kiválaszthatod a számodra megfelelő fizetési ütemezést is.


 • Amikor elküldöd, megjelenik egy visszaigazoló ablak a cégem nevével és számlaszámával, ahová a részvételi díjat (vagy annak első részletét) át tudod utalni. 
 • Ezeket az adatokat e-mailben is elküldöm neked.
 • Minden további tudnivalóról az összeg beérkeztekor, vagy legkésőbb a találkozó előtti pénteken, e-mailben értesítelek, és ekkor küldöm el a számlát is.
 • Ha az űrlap-kitöltés valami miatt nem működik, akkor írj nekem egy e-mailt ide: kriszta@igazabolszerelem.hu, vagy pedig telefonálj: + 36 20 935 4144. 
Várlak!

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta