2014. január 20., hétfő

Semmi baj az egóddal!


- Ne bántsuk már azt a szegény egót! - fakadt ki egy beszélgetésben valaki. - Annyi rosszat mondtatok rá, olyan, mintha más dolgunk sem lenne, mint a lehető leggyorsabban agyoncsapni! Meggyőződé-
sem, hogy az egónk nélkül nem tudnánk boldogulni ebben a világban, miért kellene hát elpusztítani?

Már akkor eszembe jutott dr. Dawid R. Hawkins (Az Erő kontra erő, és A valódi Én hatalma című könyvek írójának) néhány mondata erről, amit most ide is leírok  neked. 

A megvilágosodás egy fokozatosan kialakuló folyamat. Az ego valódi természetének megértése sietteti a spirituális haladást. Az ego nem támadni való, vagy megsemmisítendő ellenség, se nem legyőzendő gonosz. Az együtt érző megértés az, amitől szertefoszlik.
Ebből persze kiderül, hogy az egót nem kell bántani, de továbbra is ott van az a bizonyos utolsó szó: "szertefoszlik". Akkor mégis arra törekszünk, hogy valamilyen módon - ha nem is agresszíven, de - elérjük, hogy ne legyen ott? Ha így van, akkor miért tesszük ezt? Mi a célunk ezzel? Ezekre a kérdésekre szeretnék most egy rövid választ adni neked abból kiindulva, hogy A csodák tanítása szerint mi is az ego.

1. Az ego egy hitrendszer.

Ez a hitrendszer azoknak a gondolatoknak a gyűjteménye, amelyeket eddigi életed során felhalmoztál arról,

  • hogyan működsz te magad;
  • hogyan működik a többi ember, és
  • hogyan működik a világ. 
Tehát egy olyan hitrendszer, ami a múltban gyökerezik. Ez a hitrendszer támogat abban, hogy újra és újra megerősítsd elkülönültségedet a többiektől, valamint annak tudatát, hogy mindenképpen különbözöl mindenki mástól, ezért nincs esélyed az egység megtapasztalására. Ez a hitrendszer erősíti meg benned újra és újra, hogy elszakadtál Istentől, ezért, ha bármit el szeretnél érni, akkor csak magadra számíthatsz, mert egyedül vagy. 

2. Az ego az a részünk, aki fél.

A félelmet az elválasztottság érzete teremti meg. A lelkünk mélyén mindannyian félünk attól, hogy 
  • valamit rosszul csinálunk, vagy 
  • rossz döntést hozunk, vagy 
  • nem kapjuk meg, amit szeretnénk, vagy 
  • nem kell, amit adni szeretnénk, vagy
  • elveszítjük, amink már van.
Félünk attól, hogy ártanak nekünk, és félünk attól, hogy ártunk másoknak. Úgy véljük, egy olyan világban élünk, ahol mindig valamiféle támadástól kell tartani, ezért védekeznünk kell. Fel kell készülnünk mindenre, mert csak így leszünk biztonságban. 

3. Az ego egy menedzser.

E félelmek miatt úgy érezzük, ha nem tevékenykedünk állandóan, akkor minden rosszul sül el. Mindent előre meg kell terveznünk, és mindennek az irányítását a kezünkben kell tartanunk. E kell kerülnünk mindent, ami ismeretlen, ezért gyűjtjük és folyamatosan feldolgozzuk az információt, mert, ha mindenről tudunk, akkor nem érhet meglepetés, és nem eshet bántódásunk. Minél több mindent tudunk elvégezni minél rövidebb idő alatt, annál fontosabbnak és értékesebbnek érezzük magunkat.

Hosszan írhatnám még, de talán már ennyiből is érzékeled, mit is jelent az ego, és mitől szabadulunk meg, amikor szertefoszlik.

Az ego nem rossz, és nem is ellenség, csupán egy illúzió, amit el kell engednünk, hogy valami sokkal jobb vehesse át a helyét. (dr. David R. Hawkins)

Igen? És mi az a sokkal jobb?

Annak a megtapasztalása, hogy valójában sohasem vagy egyedül, mert az Istentől való elszakadás nem történt meg, csak a képzeletünkben. Olyan, mint egy rossz álom, amiből bármikor felébredhetsz. Mivel az elszakadás nem történt meg, a kapcsolat továbbra is élő és erős, ezért nincs mitől félni. Mindig, minden helyzetben rábízhatod magad Istenre. Kikapcsolhatod sürgő-forgó, intézkedő egódat, és megengedheted, hogy az isteni útmutatás eredményeként az életedben minden változás, amire vágysz, magától, könnyedén, és örömtelien bekövetkezzen. 

Ide visz el A csodák tanítása, ha engeded, hogy a szövege és a gyakorlatai kiképezzék az elmédet. Csak így leszel képes mélységében is befogadni azt a szeretetteljes kapcsolódást, amely végérvényesen eltörli minden félelmedet.

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta


Töltsd le a 365 leckét és egy szeretetmeditációt, így
kezdj el te is már most 
csodákkal teli életet teremteni magadnak!



Tovább olvasnál? Csemegézz kedvedre itt:
 



5 megjegyzés:

  1. Az ego mibenléte valójában egy univerzális tabu . Nem beszélnek róla nyíltan még a megszabadultnak gondolt emberek sem . Úgy utalnak rá , mint tudatlanság , illúzió.. Természetesen aki már megszabadult tőle , az jogosan mondja , hogy nincs mitől megszabadulni ( hiszen ő már megszabadult ) .
    Az ego által keltett illúziók nem tévedésből keletkeznek , hanem szándékos félrevezetések . Az ego nem egy hitrendszer , hanem annak létrehozója .

    " Az ego valódi természetének megértése sietteti a spirituális haladást."
    Így van , de még senki nem beszélt nyíltan az ego valódi természetéről !
    Mikor fog ez megtörténni ? Mikor lepleződik le ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ego valódi természetén azt értem, amit leírtam, ezért nem tudok részt venni semmilyen további "leleplezésben".

      Természetesen, amit írtam, csak egy töredéke annak, amit az egóról el lehet mondani és fel lehet fedezni, így akit valóban érdekel a téma, az még sokkal többet megtudhat erről.

      Számomra ebben a legjobb iránymutatást A csodák tanítása című gyakorlati kézikönyv adja, amivel 10 éve foglalkozom, és amiről ez a weboldal is szól.

      Szeretettel,

      Kriszta

      Törlés
  2. Szia Kriszta, nagyon orulok hogy vegre magyarul is megjelent "A Konyv". Gratulalok a kitartashoz a hazai megjeleneseben elkovetett nem kis erofeszitesekben. Tanitvanyanak szolithatom magam igaz angol nyelven es meg csak egy eve gyakorlom - de kitartoan - a leckeket. A Csodak pedig nap mint nap erkeznek es bizonyitsak nekem hogy jo uton jarok a spiritualis felismeresben, olyanok mar mint az "Igaz ut" jelzo tablak. Vegre megoszthatom a Szent Lelek/Jezus tanitasat barataimmal es csaladommal.

    Gratulalok a honlapodhoz es ajanlani fogom minden ismerosomnek!

    Szeretettel,
    Peter - Dublin

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Péter!

      Örülök, hogy te is csodautas vagy! Nagyon köszönöm a megerősítést, jólesik. Nekem is nagy boldogság, hogy végre a teljes könyvet a kezünkben tarthatjuk magyarul.

      Szeretettel,

      Kriszta

      Törlés